Objasnenie vraždy v Poprade. Odvolanie pátračky po nezvestnom Jozefčekovi. Zistenia páchateľa šírenia poplašnej správy.

30.07.2008 Celý región

Objasnenie vraždy v Poprade: Policajti KR PZ v Prešove v spolupráci s popradskými policajtmi intenzívnym vyšetrovaním, vo veľmi krátkom čase, vypátrali a včera už vyšetrovateľ obvinil za obzvlášť závažný zločin ...
Obvinený muž v nedeľu 27.7.2008 v čase od 07.50 hod. do 08.14 hod. na chodbe bytového domu na Ul. L. Svobodu , po predchádzajúcej hádke s úmyslom usmrtiť 57 ročného Petra P. taktiež z Popradu tohoto nožom 10 krát bodol do chrbta a 4 krát do brucha. Následne mu spôsobil hlbokú reznú ranu na krku.
Takto Petrovi P. spôsobil poranenia, následkom ktorých nastal šok z vykrvácania a jeho bezprostredná smrť.
Telo nebohého našla v nedeľu dopoludnia na prízemí, pri poštových schránkach, jedna z obyvateliek vchodu, keď vynášala smeti.
Po vznesení obvinenia boli s Popradčanom vykonané ďalšie procesné úkony.
V zmysle Trestného poriadku bol vyšetrovateľom zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia v Prešove.
Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.
Obvinenému Vavrincovi B. hrozí trest odňatia slobody na 20 rokov až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Obvinený bol v minulosti 9 krát súdne trestaný pre majetkovú trestnú činnosť, ako aj 2 krát pre násilnú trestnú činnosť. Ostatný raz bol odsúdený 25.5. 2000. Prípad bude realizovaný aj naďalej vyšetrovateľom KR PZ - Úradu justičnej a kriminálnej polície Prešov

Odvolanie pátračky po nezvestnom Jozefčekovi
JOZEFČEK Pavol, nar. 22.5.1952 v Merníku, okr. Vranov nad Topľou, trvalé bytom Merník 23, okr. Vranov nad Topľou nakoľko pominuli dôvody, pre ktoré bolo včera po menovanom vyhlásené pátranie. Menovaný bol nájdený obesený dnes ráno, t.j. 30.7.2008 pri obci Merník, okr. Vranov nad Topľou, neďaleko salaša.

Zistenia páchateľa šírenia poplašnej správy
Humenskí policajti vyšetrovaním zistili páchateľa prečinu šírenia poplašnej správy zo dňa 31.5.2008.
V uvedený deň okolo 13.00 hod. prijala pracovníčka informácií v jednom z obchodných domov v Humennom anonymný telefonát obsahu:\" Máte bombu pod pultom, bliká tam červená kontrolka\".
Zo strany polície boli hneď vykonané bezpečnostné opatrenia. Market bol pre verejnosť uzatvorený v čase od 16.00 hod. do 18.00 hod. Výjazdovou skupinou OR PZ Humenné bola vykonaná vonkajšia ohliadka objektu a ohliadka vnútorných priestorov s použitím služobného psa. Policajti nenašli žiadnu výbušninu a ohliadka bola ukončená dňa 31.5.2008 o 18.00 hod.
Humenský vyšetrovateľ už v týchto dňoch začal trestné stíhanie a vzniesol obvinenie za prečin šírenia poplašnej správy 41 ročnému mužovi z Humenného. Menovaný je stíhaný na slobode. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 1 -5 rokov.

Nález munície z II. svetovej vojny:
Včera 29.7.2008 o 11.45 hod. oznámil Bardejoským policajtom muž z Kľušova, že pri stavebných prácach v neobývanom rodinnom dome v obci Kľušov, okr. Bardejov našiel náboje. Oznam preverila hliadka OO PZ v Bardejove, ktorá zistila, že ide o 185 kusov nábojov neznámej značky.
Náboje pochádzajú pravdepodobne z obdobia 2. svetovej vojny. Hliadka PZ miesto nálezu munície zaistila. Privolaný pyrotechník KR PZ v Prešove uvedenú muníciu prevzal, vykonal prehliadku domu, ale ďalšiu muníciu už nenašiel.
 

Vyberte región